22538
post-template-default,single,single-post,postid-22538,single-format-standard,stockholm-core-2.3.2,select-child-theme-ver-5.1.8,select-theme-ver-9.0,ajax_fade,page_not_loaded,vertical_menu_enabled,,qode_menu_,wpb-js-composer js-comp-ver-6.7.0,vc_responsive
Omgevingsvergunning-nieuwe-kozijnen

Omgevingsvergunning nieuwe kozijnen

Voor nieuwe kozijnen in de voorgevel is een omgevingsvergunning verplicht. De omgevingsvergunning voor het plaatsen van nieuwe kozijnen draait voornamelijk om de beoordeling van de welstandscommissie. De welstandscommissie houdt toezicht op het uiterlijk en detaillering van de nieuwe kozijnen.

 

Veel ervaring is opgedaan met de wensen van de welstandscommissie, voor alle soorten gebouwen: rijksmonument, gemeentelijk monument, beschermd stadsgezicht en de “gewone” Amsterdamse panden met de verschillende orde waarderingen van welstand.

 

Voor elke situatie en elk gewenst nieuw kozijn beschikt AmstelBouwadvies over de juiste detailleringen voor nieuwe kozijnen. Deze detaillering is afgestemd op de eisen van welstand en de mogelijkheden van de kozijnfabrieken. Samen bespoedigt dit het verkrijgen van de vergunning, de productie en het plaatsen van de nieuwe kozijnen.

 

Veelal vernieuwt men het gehele kozijn. Maar wanneer het originele kozijn in goede staat is kan een inhaakkozijn worden geplaatst. Bij inhaakkozijnen blijft de buitenzijde van het originele kozijn behouden, alleen het binnenste deel met alle ramen wordt vernieuwd.

 

Monumenten mogen niet uitgevoerd worden met dubbel glas (glas met een gas gevulde spouw). Er zijn meerdere speciale enkel glassoorten beschikbaar welke zijn opgebouwd uit diverse lagen (maar massief) en de thermische en akoestische isolatie sterk verbeteren.

 

In de voorgevel worden geen zichtbare roosters of suskasten toegestaan door welstand. AmstelBouwadvies heeft zeer goede ervaringen met niet zichtbare ventilatie mogelijkheden en suskasten. De suskast wordt door ons ontworpen speciaal voor uw situatie. De ventilatie, suskast of geluidsdemping is uiteindelijk van buiten en binnen nauwelijks tot niet zichtbaar.