Aanschrijving fundering Rijksmonument Herengracht

kelderbouw-rijksmonument-a

Gaande de renovatie van dit pand ging het stadsdeel over tot een CFO: Casco FunderingsOnderzoek. Naar aanleiding van dit Funderingsonderzoek besloot het stadsdeel de eigenaar aan te schrijven en te verplichten tot funderingsherstel. Deze verplichting gaf een andere wending aan de renovatie. De begane grond of bel-etage kon niet worden afgemaakt, eerst werd de lage en donkere kelder onder het pand voorzien van een nieuwe fundering met kelderbak. Uiteraard ging daar eerst een traject aan vooraf van overleg, ontwerp, vergunningen en aanbesteding. De oude kelder werd met het funderingsherstel voorzien van meer vrije hoogte en daglicht. Het resulteerde in een degelijke en kwalitatieve leefruimte.

 

Na het funderingsherstel en de kelderbouw werd het geheel afgebouwd. AmstelBouwadvies verzorgde alle bouwkundige zaken, ontwerp, al het overleg met gemeente en betrokkenen, de vergunningen, aanbesteding en de begeleiding.

geen Commentaar

Sorry, the comment form is closed at this time.