Nieuwe site: uwomgevingsvergunning.nl

uwomgevingsvergunning

AmstelBouwadvies biedt u een extra website aan: uwomgevingsvergunning.nl

Onze kennis en ervaring met het verzorgen van omgevingsvergunningen verdient meer aandacht.

Een nieuwe site speciaal voor iedereen die een omgevingsvergunning wil aanvragen.

Zie ook onze uitgebreide portfolio voor een volledige indruk van onze ervaring.

Neem contact met ons op zodat wij u snel een duidelijke offerte kunnen sturen voor het verzorgen van een omgevingsvergunning.

Subsidie “Wonen boven Bedrijven”

subsidie-wonen-boven-bedrijvenA

Voor een trouwe opdrachtgever heeft AmstelBouwadvies het subsidie traject “Wonen boven Bedrijven” geheel verzorgd. In stadsdeel centrum aan de Lange Niezel (wallengebied).

 

De aanvraag voor de subsidie, bijbehorende stukken en nadien de verantwoording en het financieel verslag werden door ons verzorgd.
Het betrof een sterk verwaarloosd oud casco met een vernieuwde voorgevel van rond 1900.

 

Er werd een geheel nieuwe achtergevel geplaatst, balklagen met scheefstanden van 25cm gecorrigeerd, nieuwe winkelpui, geheel nieuw trappenhuis en heel het casco hoogwaardig gerenoveerd. Er werd een nieuwe fundering geplaatst en een royale kelder gebouwd waardoor de BG geheel beschikbaar werd voor het restaurant en de keuken naar de grote kelder verplaatst kon worden. AmstelBouwadvies verzorgde de vergunningen, de aanbesteding van de kelderbouw en de aanbesteding van de renovatie en afbouw. Tevens samen met de opdrachtgever een deel van de bouwbegeleiding.

Aanschrijving fundering Rijksmonument Herengracht

kelderbouw-rijksmonument-a

Gaande de renovatie van dit pand ging het stadsdeel over tot een CFO: Casco FunderingsOnderzoek. Naar aanleiding van dit Funderingsonderzoek besloot het stadsdeel de eigenaar aan te schrijven en te verplichten tot funderingsherstel. Deze verplichting gaf een andere wending aan de renovatie. De begane grond of bel-etage kon niet worden afgemaakt, eerst werd de lage en donkere kelder onder het pand voorzien van een nieuwe fundering met kelderbak. Uiteraard ging daar eerst een traject aan vooraf van overleg, ontwerp, vergunningen en aanbesteding. De oude kelder werd met het funderingsherstel voorzien van meer vrije hoogte en daglicht. Het resulteerde in een degelijke en kwalitatieve leefruimte.

 

Na het funderingsherstel en de kelderbouw werd het geheel afgebouwd. AmstelBouwadvies verzorgde alle bouwkundige zaken, ontwerp, al het overleg met gemeente en betrokkenen, de vergunningen, aanbesteding en de begeleiding.

Renovatie Bestek

Werkomschrijving renovatie

Onze werkomschrijvingen, veelal het bestek genoemd, is gebaseerd op vele jaren ervaring en vele voltooide renovatieprojecten. AmstelBouwadvies is gespecialiseerd in het renovatie bestek. Het compacte bestek werkt voor opdrachtgevers en aannemers erg praktisch en efficiënt. Een goed renovatie bestek leidt tot de selectie van een goede aannemer, voorspoedige uitvoering en een goed eindresultaat.

 

AmstelBouwadvies is gespecialiseerd in renovatie, monumenten, verbouw, funderingsherstel, kelderbouw en de eisen betreffende splitsvergunningen.

Voor al deze werkzaamheden maken wij al decennia de werkomschrijvingen of het renovatie bestek.

 

Met ons renovatie bestek of renovatie werkomschrijving zorgt AmstelBouwadvies dat het project goed verloopt. Van aannemers ontvangt u gelijkwaardige offertes, de kwaliteit van het werk staat vast en de uitvoering verloopt voorspoedig doordat vooraf veel doordacht en vastgelegd is.

Omgevingsvergunning gevelreclame

Omgevingsvergunning gevelreclame

Voor het plaatsen van een gevelreclame heeft u een omgevingsvergunning nodig. Wij hebben ervaring met het beleid, de verschillende stadsdelen en monumenten. Wij verzorgen het tekenwerk, de documenten en indien gewenst een visualisatie van de gevelreclame. Uiteraard begeleiden wij de aanvraag omgevingsvergunning gevelreclame bij het stadsdeel en de welstandscommissie.

 

Zeker in stadsdeel Amsterdam Centrum is gevelreclame een hot item. Daar zijn de straatregisseurs samen met het stadsdeel vaak actief aan het handhaven. Veelal wordt er aangeschreven. In de aanschrijving vraagt het stadsdeel een omgevingsvergunning aan te vragen voor nieuwe gevelreclame volgens de welstandscriteria.

 

Wij begeleiden u bij een aanvraag volgens de welstandscriteria voor gevelreclame in heel Amsterdam.

In Rijksmonument kantoor omzetten naar woonruimte.

Omzetten bedrijfsruimte naar woonruimte

 

De opdrachtgever kocht een appartementsrecht dat in gebruik en geregistreerd was als kantoor, ontbindende voorwaarde was de omzetting naar woonruimte.

 

In goed overleg met de opdrachtgever verzorgde AmstelBouwadvies het advies en de omgevingsvergunning voor dit Rijksmonument in Amsterdam Centrum. De omgevingsvergunning voor dit Rijksmonument was er snel.

 

Bij dergelijke opdrachten profiteert de opdrachtgever van een goede advisering op het gebied van de huisvestingsverordening Amsterdam, het bouwbesluit, programma van eisen kwaliteit monumenten(PvEM) van Bureau Monumenten en Archeologie (BMA).

Omgevingsvergunning nieuwe kozijnen

Voor nieuwe kozijnen in de voorgevel is een omgevingsvergunning verplicht. De omgevingsvergunning voor het plaatsen van nieuwe kozijnen draait voornamelijk om de beoordeling van de welstandscommissie. De welstandscommissie houdt toezicht op het uiterlijk en detaillering van de nieuwe kozijnen.

 

Omgevingsvergunning nieuwe kozijnen

 

Veel ervaring is opgedaan met de wensen van de welstandscommissie, voor alle soorten gebouwen: rijksmonument, gemeentelijk monument, beschermd stadsgezicht en de “gewone” Amsterdamse panden met de verschillende orde waarderingen van welstand.

 

Voor elke situatie en elk gewenst nieuw kozijn beschikt AmstelBouwadvies over de juiste detailleringen voor nieuwe kozijnen. Deze detaillering is afgestemd op de eisen van welstand en de mogelijkheden van de kozijnfabrieken. Samen bespoedigt dit het verkrijgen van de vergunning, de productie en het plaatsen van de nieuwe kozijnen.

 

Veelal vernieuwt men het gehele kozijn. Maar wanneer het originele kozijn in goede staat is kan een inhaakkozijn worden geplaatst. Bij inhaakkozijnen blijft de buitenzijde van het originele kozijn behouden, alleen het binnenste deel met alle ramen wordt vernieuwd.

 

Monumenten mogen niet uitgevoerd worden met dubbel glas (glas met een gas gevulde spouw). Er zijn meerdere speciale enkel glassoorten beschikbaar welke zijn opgebouwd uit diverse lagen (maar massief) en de thermische en akoestische isolatie sterk verbeteren.

 

In de voorgevel worden geen zichtbare roosters of suskasten toegestaan door welstand. AmstelBouwadvies heeft zeer goede ervaringen met niet zichtbare ventilatie mogelijkheden en suskasten. De suskast wordt door ons ontworpen speciaal voor uw situatie. De ventilatie, suskast of geluidsdemping is uiteindelijk van buiten en binnen nauwelijks tot niet zichtbaar.

Ondersplitsing Amsterdam Zuid

Voor een pand welke met splitsingsvergunning in appartementsrechten is gesplitst, kan men relatief eenvoudig (zonder splitsingsvergunning) een appartementsrecht ondersplitsen. In dit geval zorgen wij dat een woning c.q. het appartementsrecht met 3 bouwlagen wordt ondergesplitst naar twee woningen.

 

De omgevingsvergunning verzorgen wij tevens.

 

Vaak kiezen wij voor een “wijziging splitsing” i.p.v. een “ondersplitsing”.

 

Renovatie woningen in Oud West

Twee woningen worden gerenoveerd en een mooie zolder met royale mansardekap wordt omgezet naar luxe appartement. Het gehele bouwproject wordt door AmstelBouwadvies begeleid. In het bestek wordt tevens het achterstallig onderhoud opgenomen.

Renovatie woningen

Funderingsherstel Amsterdam en Renovatie

Voor een pand in hartje Amsterdam verzorgen wij alles van advies, ontwerp, aanbesteding, vergunningen, begeleiding tot oplevering. De vergunning voor funderingsherstel en kelderbouw is binnen drie weken na opdracht aangevraagd. Het betreft een horecaruimte met bovenwoningen. Het gehele casco bevindt zich in zeer slechte staat en zal grondig gerenoveerd worden.

De foto betreft de inpandige sondering die de start van het funderingsherstel inluidt.

funderingsherstel Amsterdam